Aborrefiskeri på Bornholm

Aborrefiskeri på Bornholm.

Aborrefiskeri på Bornholm kan foregå i flere søer. Det kan endda også lade sig gøre, at fange aborrer i nogle af de bornholmske havne. Fiskeriet kan på sin vis foregå året rundt, men sommersæsonen er at foretrække, når der tænkes i antal. Om vinteren er der tit tale om fiskeri efter de store aborrer, som der ofte ikke er så mange af. Dermed ikke sagt, at man ikke kan fange store aborrer om sommeren, for det kan man i høj grad.

Aborrerne er langt mere aktive om sommeren, samt om foråret og efteråret. Man skal dog have i mente, jo varmere der er, jo mere aktivitet kan findes blandt aborrerne.

Af/Jari P.

Aborrefiskeri på Bornholm – søer

Der er flere gode søer, hvor aborrerne kan fanges. Nogle er gratis at fiske i og nogle kræver køb af fiskekort.

Hammersø 

Denne sø havde engang ry for at huse en del store aborrer. Selvom der en sjælden gang imellem fanges større aborrer i dag, er der dog langt imellem dem og endnu længere imellem de helt store. Til gengæld er der rigtig mange aborrer i mellemstørrelsen, samt af de små. Så med tiden kunne man måske opleve nye tider med flere store individer i søen.
Flere steder kan man fiske fra land rundt om søen, men med waders kan man stort set komme hele vejen rundt. Undtagelsen er dele af nordvestsiden, hvor der er meget dybt tæt under land.

Adresse og parkering: Ved søen…

Fiskekort skal købes til denne sø: Køb her…

Stenbrudssøen

Stenbrudssøen er egentlig en put and take sø, men med et utal af spændende fiskearter, herunder aborren. Når man dyrker aborrefiskeri i søen, vil man ofte opleve, at fange en del mindre aborrer før man rammer en med størrelse på. Der er eksemplarer over kiloet i søen, men de kan være særdeles svære at få krogen i.
Der er flere gode fiskepladser rundt om søen.

Adresse og parkering: Ved Søen…

Fiskekort skal købes til denne sø: Køb her…

Kaolinsøen

Denne sø indeholder nogle enorme aborrer, men de kan være svære at fange. Søen er dyb og stor, derfor aborrerne kan nemmest fanges i nordenden, hvor der i den nordligste del ikke er det. En del grene stikker op af vandet helt oppe, men før det er et lavvandsområde/et længere fald til det dybe, hvor aborrerne ofte kan fanges.
Der er flere gode fiskepladser rundt om søen.

Det kræver ikke fiskekort at fiske i Kaolinsøen.

Adresse og parkering: Ved søens nordside…

Havne med aborrer

Nexø Havn er klart at foretrække, når man skal dyrke aborrefiskeri i brakvand på Bornholm. I sommersæsonen bugner havnen af aborrer i alle størrelser.
Som det er med søerne, så er der også længere imellem de store i Nexø Havn, men de er der…

Der er mange bassiner man kan fiske i og alle er let tilgængelige. Man skal altid huske på, at der er tale om en aktiv havn, hvor der bl.a. arbejdes på flere forskellige fronter. Vis derfor hensyn til arbejdspladserne ud til vandet, lystbådene, fiskerne og havnes andre gæster generelt.

Der er flere havne med aborrer. Bl.a. Hasle Havn, men der er generelt ikke mange i nogen af dem og man kan derfor bruge lang tid på, at få held med fiskeriet efter dem.

Læs mere om Nexø Havn og de andre steder, hvor det sjove og spændende aborrefiskeri kan dyrkes på Bornholm her på siden.

Rigtig god fornøjelse.


Læs også om hvordan man fanger aborrerne på Bornholm og i resten af landet her: Lystfiskeri efter aborre i Danmark..