Kystfiskeri på Bornholm

Kystfiskeri på Bornholm med Jari P.Kystfiskeri på Bornholm

Kystfiskeri på Bornholm efter havørreder, adskiller sig fra alle andre steder i landet. I perioder er der flere store havørreder her, end langs nogen anden kyststrækning eller fjordstrækning, Danmark har at byde på.

Øen byder også på kystfiskeri under spændende og varierede forhold. Stenkyst, sandstrand og klippekyst.

Man skal i vinterhalvåret ikke lede længe efter en havørred over 65 cm. I perioder fanger man endda en del af dem pr. dag.

Både blanke- og farvede havørreder i gydedragt, kan fanges rundt om øen. Her er hovedsageligt tale om efterår, vinter og forår. Om sommeren er der ofte lidt længere imellem fiskene, men de der fanges, er ofte blanke.

I artiklerne under denne del af onlineguiden, kan du læse mere specifikt om, hvordan havørrederne kan fanges fra kysten på Bornholm, samt hvornår og hvad med. Derudover kan du læse om de gældende regler for kystfiskeriet.

Kystfiskeri på Bornholm er for alle. Det er ikke synderlig kompliceret og har man noget så simpelt, som en prop og en orm, ja så er man på sin vis allerede godt i gang. Naturligvis kan det ikke tegnes op så enkelt, men tæt på.

Man skal ikke lade sig begrænse på Bornholm. Man kan nemlig fange havørreder overalt langs øens kyster. Der findes ikke ét blink, én flue eller én kystwobler der er bedre end andre. Der findes derimod agn, som er mere velegnede til nogle fiskepladser frem for andre. Desuden har farvenuancer, gang i vandet, og størrelse også noget at sige. Det kan du også alt sammen læse mere om her under.

Rigtig god fornøjelse

Jari P.

Husk altid følgende når på Bornholm

Information

De store agn

De store agn

De store agn giver langt flere store havørreder året rundt…