De 4 nemmeste steder at fange havørreder

De 4 nemmeste steder at fange havørreder

De 4 nemmeste steder at fange havørreder – listen

De 4 nemmeste steder at fange havørreder på Bornholm kan du læse om her. Kystpladserne kræver ikke at man bevæger sig meget og er ofte gode året rundt. Dog med få undtagelser.

Pladserne er tilmed ofte stabile uanset vind og vejr. For meget pålandsvind er typisk undtagelsen.

Er man fluefisker er stabiliteten langs fiskepladserne ikke helt så stor fangstmæssigt. Nogle dage skal havørrederne hentes langt ude.

Nummer 1 – Sose Odde.

De lokale har for længst fundet ud af at dette er en god kystplads. Her går man ganske simpelt ud på første rev og stiller sig for at kaste i stort set alle retninger. Havørrederne kommer ofte forbi, og er man på pladsen tidligt om morgenen, kan man fange havørreder der er ankommet til pladsen i løbet af aftenen før og natten over. Her gælder det om at komme først. Ofte før lyset – ellers er pladsen som regel optaget af andre kystfiskere. Man kan i tilfældet af at være ankommet for sent, også fiske til begge sider af “hotspottet/revet med de store sten”.

Stil dig ude ved de store sten foran odden.

Bedste årstider: Forår, efterår og vinter. (Sommeraften/sommer-aftenskumring og tidlig morgen.)

Parker her: Ved vandet…

Nummer 2 – Antoinette Strand

Også denne fiskeplads er velbesøgt, men her er ikke mange standpladser, så havørrederne trækker ofte frem og tilbage. Det betyder at det typisk ikke gør noget at andre fisker langs pladsen. Når man kommer til vandet, kan man fiske i begge retninger. Her er stort set altid fisk. Man skal generelt set bruge lidt tid på at finde dem og fange dem.

Det er muligt fiske fra land langs det meste af strækningen, men går man mod syd er waders en nødvendighed. Her kan fanges fisk i løbet af hele dagen.

Bedste årstider: Forår, efterår og vinter. (Sommeraften/sommer-aftenskumring og tidlig morgen.)

Obs: Denne plads er ikke god under kraftig pålandsvind.

Parker her: Tæt på vandet…

Nummer 3 – Levka

Denne ret populære kystplads er lige velegnet til spinnefiskeri såvel som fluefiskeri. Da pladsen også er besøgt at mange kystfiskere, kan det nogle dage betale sig at komme tidligt. Kommer man senere end alle andre, er havørrederne ofte presset ud og man skal derefter fange dem i lange kast udad.

Affisk mod nord efter parkeringspladsen.

Bedste årstider: Forår, efterår og vinter.

Obs: Denne plads er ikke god under kraftig pålandsvind, samt kraftig vind fra nord og syd.

Parker her: Tæt på vandet…

Nummer 4 – Broens Odde

Denne kystplads er let at komme til og let at affiske. Der kan være fisk langs hele pladsen, uanset i hvilken retning man måtte vælge at gå. At besøge pladsen tidligt om morgen kan være en fordel, men på grund af dybden flere steder, kan man fange fisk fra morgen til aften. Også uanset hvor mange der har besøgt pladsen før en selv. Det store rev, hvor man kan gå nogle hundrede meter ud på i lavvande, er altid et hit. Find revet nordøst for parkeringspladsen.

Bedste årstider: Forår, efterår og vinter. (Sommeraften/sommer-aftenskumring og tidlig morgen.)

Obs: Denne plads er ikke god under kraftig pålandsvind.

Parker her: Ved vandet…

De 4 nemmeste steder – hav dette i mente!

At fange havørreder på pladserne kræver ofte de rette agn. Farver, størrelser og hvilken gang i vandet de har m.m. betyder alt sammen noget.

Der er flere faktorer der spiller ind i fiskeriet, før man stort set kan fange fisk hver gang på pladserne. Læs gerne disse artikler før du starter dit kystfiskeri:


Et andet forholdsvist let sted at fange havørreder i vintersæsonen, samt under foråret, udover de 4 nemmeste steder at fange havørreder er, Tejn Havn. Læs mere om den her: Tejn Havn havørredfiskeri…