Drømmen om kystlaksen

Drømmen om kystlaksen

Drømmen om kystlaksen eksisterer uanset hvor i Danmark man fisker. Især hos de mennesker som holder af kystfiskeri efter havørreder. Bornholm er måske, mere end de fleste andre områder i landet, stedet hvor drømmen kan gå i opfyldelse.

Et sug i den anden ende, spolen roterer i høje omdrejninger og fremtvinger en nærmest skrigende lyd, et uhyre stærkt sølvmissil har taget blinket og herfra kan kun overblik og held afgøre om fisken landes…

Flere og flere steder i Danmark, har drømmen om kystlaksen en reel mulighed for at gå i opfyldelse. På Bornholm kommer laksene oftere tæt under land, end mange andre steder i landet. De fanges som regel ganske tilfældigt, af en intetanende lystfisker, som har sit blink, kystwobler eller flue ude efter havørreder.

Læs mere om havørredfiskeriet på Bornholm her: Kystfiskeri…

Af/Jari P.

Drømmen om kystlaksen – linetømmeren

Når laksen hugger er det ikke ualmindeligt, at spolen tømmes for line og slaget tabes. Dette er da også en velkendt vandrehistorie på øen,  fortalt og oplevet af mange.

Under trolling, kroges og landes hvert år laks i den tunge ende, fra 15-20 kg´s klassen. At få sådan en på sit generelt spinkle kystgrej til fangst af havørreder, er ikke bare en udfordring af højeste kaliber, men også et slag man kan forvente at tabe på forhånd.

Men bare oplevelsen alene, det at få chancen, er alle de drømme værd, som drømmes kan.

Kystlaksen på Bornholm fanges oftere end man tror, men igen, ikke så ofte, at man kan regne ud hvor og hvordan. Vestkysten – fra den lille stenstrand ved Hammershus, samt ved og omkring Teglkås og Helligpeder, er nok der chancen er størst. Hvad en del lystfiskere ikke ved er, at i april og maj, fanges flere laks her fra kysten end noget andet sted på Bornholm.

Hammeren er også en mulighed, men uanset hvor man fisker på Bornholm, så skal der arbejdes, måske et helt liv, før heldet tilfalder en.

Et af de steder i Danmark, hvor der også fanges kystlaks næsten hvert år er: Aabenraa Fjord…

Også Vestkysten i Jylland kaster hvert år laks af sig, typisk i toppen af Danmark. Læs mere her: Lystfiskeri i Skagen og omegn…