Grisby

En flot ørred fra Grisby.

Grisby er en lækker og ofte givende strækning, hvor det kan betale sig, at gør en dyd ud af, at affiske selv de mindste sprækker i klipperne, samt over og omkring, hvert et rev eller forhøjning i bunden. Pladsen egner sig både til flue- og spinnefiskeri.

Område + parkering ved Grisby

Denne fiskeplads ligger få km. syd for Svaneke by.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Waders er en absolut nødvendighed for, at komme til de mange finurlige standpladser, som er i ved Grisby-fiskepladsen. Her kan stå store fisk i det lave vand mellem sten og klipper, som man ikke kan komme til fra land. Dermed ikke sagt, at det kun er muligt at fange fisk iført waders. Der er da også flere steder på strækningen, hvor havørrederne kan nås fra både sten, klipper og “båd-mole”.

De store fisk fra 70 og op over 80 cm. kan til tider være i små, lave områder af strækningen flere dage i streg. Dette for at æde sig kræfter til deres videre færd. Her får man ofte flere chancer for at få dem til at hugge, men held og tålmodighed, for ikke at glemme ihærdighed, skal ofte spille sammen for, at få fiskene kroget og forhåbentligt derefter, også landet.

Fredningsbælter ved Grisby

Fredning ved Skovsholm Bæk fra d. 16. september – 15. januar. For at se og læse mere – skriv Bornholm i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter…

Årstider

Her kan fanges fisk året rundt. Topsæsoner: Efterår, vinter, forår.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød – på blink, kystwoblere og fluer. (I længere perioder med minusgrader, kan lyserød være vejen frem.)

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.


Flere gode fiskepladser til fangst af havørreder er at finde nær denne. Se f.eks. denne fiskeplads: Årsdale…