Hammerhavn

Fladfisk fra Hammerhavn.

Hammerhavn er i top 2 over de bedste havne til lystfiskeri efter havørreder på Bornholm. Fiskeriet er godt året rundt, men fra oktober og frem til og med april, er chancerne betydeligt bedre end i sommersæsonen.

Man kan dog opleve glimrende fiskeri efter andre arter i sommerhalvåret. Læs mere om det længere nede.

Henkastning af affald af enhver art i havnebassiner eller på havnens område er forbudt. Brug i stedet de affaldsbeholdere, der er opstillet på havnearealet.

/Jari P.

Område + parkering ved Hammerhavn

Denne fiskeplads ligger få km. nord for Hammershus.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Man kan fiske fra land i og omkring hele Hammerhavn.

Fredninger

Der er ingen fredninger/fredningsbælter ved Hammerhavn.

Årstider

Året rundt – topsæsoner: Efterår, vinter, forår.

Fiskearter i Hammerhavn

Skrubbe, pighvar, hornfisk, havørred, ål, sild, tobis.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Havørred: Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, mild/mat orange (Ikke skarp), sort/rød – på blink , kystwoblere og fluer.
Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.
Havørrederne kan fanges inde i havnen såvel som på ydersiden.
Om sommeren kan man opleve, at havørrederne er trukket ind i havneområdet tidlig morgen og sen aften. Dog er der altid undtagelser. Selv midt på dagen når solen står højest på himlen, kan man være heldig at kroge en havørred i og omkring Hammerhavn

Skrubbe og pighvar: Forår, sommer og efterår er topsæsonerne. Skrubben kan dog også fanges om vinteren. Sildestrimler, stykker/strimler af brisling eller tobis. Brug evt. et klassisk forfang med 2 kroge eller fisk aktivt hen over bunden, med et forfang lavet til dette. Pighvar fanges på ydersiden af havnen, samt ved ind- og udsejlingens yderside.
Skrubberne er overalt.

Hornfisk: Hornfiskene kan fanges i sommersæsonen. Sildestrimler, stykker/strimler af brisling, hele rejer eller tobis. Brug en prop.
Blink i stort set alle farver og fluer ligeså, kan benyttes til fangst af hornfisk ved Hammerhavn.

Sild og tobis: Et klassisk slideforfang er nok til at fange både sild og tobis. Sildene er nemmere at fange udenfor havnen i det dybe vand omkring indsejlingen. Gerne sen forår og sommer, hvorimod tobis-stimerne er at finde og fange overalt i sommerhalvåret.
Bemærk: Det er ikke nemt at fange sild fra Hammerhavn, men nogle få perioder om året, som kan svinge en del, er det ganske udmærket.

Ål: Om sommeren kan der fanges ål, både i og omkring Hammerhavn. Skumringstiden, samt når mørket er faldet på, er den bedste tid.
Brug gerne helt almindelige regnorm eller små stykker sild eller brisling. Fisk nede ved bunden uanset hvor der fiskes ved havnen. Det kan være langs kajkanten, pæle ved bådbroer, samt omkring sten.


Er du til kystfiskeri efter havørreder, så kan du læse meget mere om det i dette link: Kystfiskeri på Bornholm…