Jarisen

Jarisen - blinket til de store havørreder.

Jarisen – blinket til de store havørreder

Jarisen er muligvis det længste blink på markedet til havørreder. Alligevel kan det fiskes med i det helt lave vand. Hvilket også hele tiden har været meningen med blinket. De store standpladsfisk, når først fundet, har svært ved at lade dette blink være, når det kommer ind i deres territorie/på deres standplads.

Man kan kaste langt med blinket, som vejer 35 gram.

Det fås i mange fangstgivende farver og kan bruges i hele landet.

Blinket er støbt og malet i Danmark.

Tankerne bag Jarisen

Da jeg fik idéen til blinket fiskede jeg med et blink designet til Trolling. Trollingblinket hedder Rhino Xtra Slim og er 15 cm. langt. Det kastede som en skudt måge i vinden, men i vandet både gik det  og fiskede perfekt. Det roterede endda under spinstop.

Jeg ville have et langt blink, som også kunne fiskes med i det lave vand, ganske som Rhinoen, men som også kunne kastes langt med. Derudover ville jeg gerne have at jeg kunne bruge både større og mindre kroge, således at når hjavørrederne huggede forsigtigt, kunne jeg bruge mindre kroge og omvendt.

Jeg ville også have en runding i bagenden, så der var mere kroghold når de små kroge skulle bruges.

Jeg ville også have at blinket skulle have lige kanter og ikke afrundede, så det ville falde langsommere i vandet under rotation og spinstop. Det skulle samtidigt være smalt, så det ikke blev fanget af vinden når den var kraftig.

Når Jarisen skal kastes med, er det vigtigt at have længere line imellem topøje og blink.

Tanken med blinket var ikke, at det skulle være en totalløsning, men et jeg skulle bruge når de store fisk på standpladserne, kun fulgte de mindre og mere almindelige agn til dørs.

Jeg instruerede en støber frem til det ønskede slutprodukt og blinket blev til virkelighed.

I disse videoer fanger jeg fisk med Jarisen. Blinket hed noget andet før, men både navn og blink blev stjålet fra mig.

Det er desværre en del af branchen i dag.

Bestil blinket her: Neptun Fiskegrej…

Videoer og fangster med blinket

Alle fangster:

Alle fangster: