Kaolinsøen – lystfiskeri efter gedder

Kaolinsøen - søer på Bornholm.

Kaolinsøen er en af de bedste offentlige søer til fangst af gedder på Bornholm. Søens nordlige ende er fyldt med stubbe, som stikker ud af vandet og imellem dem, er der ofte gedder. Vandet er ikke så dybt i området, men gedderne er at finde der uanset årstid. Kroger man en gedde imellem de mange stubbe, skal man kunne holde gedden i kort snor, så her anbefales kraftig line og grej.

Man skal altid være opmærksom på geddernes fredningsperiode, som kan læses om her: Fredningstider…

Søen er generelt ret dyb og det er ikke let at komme ned til vandet alle steder. Derfor fisker flere lokale fra flydering i søen.

De steder man kan komme ned til bredden, er det en god ide at fiske hvor der siv langs land. Kast på langs af dem for at fange flest gedder.

Af/Jari P.

Fangstmetoder

Spinneren er en af de helt gode fangstmetoder til gedderne i Kaolinsøen. Det er langt fra nødvendigt at bruge dyrere og mere “avancerede” agn. Men da fiskeriet jo er hvad man gør det til, er der også et utal af andre effektive geddeagn man kan anvende. Skulle spinneren være for kedelig at gå med i længden.

Jerkbaiten er også fangstgivende. Fordelen i denne kontra spinneren er, at man kan kaste længere med denne agn. Derudover kan man også få jerkbaits i store størrelser, som generelt også giver større gedder, med få undtagelser.

Spinfluer, som synker hurtigt er også glimrende til geddefiskeriet i søen.

En spændende og til tider effektiv metode til de store gedder, er en stor skalle fisket på bunden, ved de dybere fiskepladser i søen. Metoden kræver dog en del tålmodighed, men gevinsten kan være enorm, hvis man er heldig i form af en gedde over 15 kg.

Shads er også effektive, gerne i større størrelser. Er man i bellyboat/flydering, kan man affiske shaden effektivt dybt nede, ved at lade den “hoppe” henover bunden.

Parkering ved Kaolinsøen

Parkering ved sydenden: Klik her…

Parkering ved Nordenden: Klik her…

Info

Fiskekort: Statstegnet – læs mere her…

– Statens fisketegn er obligatorisk for alle over 18 og alle under 65 år.

Knæk og bræk i Kaolinsøen.


Køb dit geddegrej her: Geddegrej på Bornholm…