Langelandstobisen – (Blyanten)

Langelandstobisen

Langelandstobisen er det man kan kalde en rustik kystwobler. Man har måske mere gået op i egenskaberne under vandet, samt farverne, uden at tænke så meget i kasteegenskaber og den generelle finish. Hertil skal tilføjes, at denne kystwobler er lavet i hånden og at der findes maskinproducerede kystwoblere derude, som kaster langt dårligere end denne.

Jeg vil fremhæve formen, farverne og gangen i vandet, som det positive i dette produkt. Farverne fungerer til havørrederne, formen gør det let at kroge dem og gangen i vandet er, som en kystwobler oftest går. Roligt vuggende fra side til side.

Jeg bruger Langelandstobisen når vandet er stille på Bornholm. D.v.s. i alt fra små krusninger på vandet, til en blikstille og blank overflade. Jeg bruger den kun når havørrederne går langt inde langs kysten, så lange kast er unødvendige.

Kasteegenskaber – Langelandstobisen

I ny og næ, får man gode kast ud af wobleren. Men ikke alle woblere er ens, hverken i vægt, længde eller form og farve. Det er det herlige ved håndlavede agn. Det faktum gør bare desværre ofte det, at man kan risikere få en, som kaster som en tør sok i modvind. Den kan flakse meget og vægten er ofte langt fra balanceret.

Hvorfor er det så, at jeg i det hele taget bruger denne wobler til kystfiskeri på Bornholm, samt andre steder.

Der er flere grunde… Den er effektiv når i vandet, hvilket er vigtigst. Derudover minder den mig om noget jeg selv kan lave, men som jeg ikke kommer i gang med. Og hele ideen om, at alt skal være finpudset og flot for at fange fisk, kastes endnu en gang i skralderen ved brugen af denne nostalgiske og fremragende kystwobler.

Hvor kan den købes

Kystwobleren kan købes i flere butikker på Fyn.


Læs om kystfiskeri her: Kystfiskeri på Bornholm