Skansen

Skansen kystplads.

Skansen er ofte en fiskerig fiskeplads på Bornholm. Det dybe vand tæt under land, samt de meget varierede bundforhold, er med til at gøre denne fiskeplads til en attraktiv jagtplads for øens havørreder.

Fiskepladsen er ofte velbesøgt, men ikke altid om vinteren, hvor den de fleste dage også fisker ret godt. Den klassiske bornholmske natur er at se overalt fra pladsen, hvor der i øvrigt også er udsigt til Nexø Havn. Havnen er også et besøg værd, når havørrederne skal fanges. Men den kan dog ikke helt måle sig med Skansen, som er både stabil fiskemæssigt og mere spændende at se på, når det kommer til naturen.

Man kan både fiske med fluestangen og spinnestangen ved denne fiskeplads. Begge dele er ofte lige givtige, set over et helt år.

De største havørreder bliver dog hyppigst fanget, med større eller helt store blink og kystwoblere. Sømmet på 15 cm. og 35 gram er et godt eksempel. Se den her…

Område + parkering ved Skansen

Denne fiskeplads ligger lige syd for Nexø

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Ved Skansen er waders er en nødvendighed for, at kunne affiske strækningen. Der er en blanding af sandstrand, sten og klippeplateauer langs kysten. Affisk gerne det lave vand, såvel som det dybe.

Fredninger og fredningsbælter ved Skansen

Fredning ved Søbæk fra d. 16. september – 15. januar + helårsfredning ved Nexø Sydstrand-fuglereservat. Se og læs mere om fuglereservatets fredning, hvor der parkeres. Gå ca. 300 meter mod syd fra parkeringspladsen og start fiskeriet.
For at se og læse mere – skriv Bornholm i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter…

Årstider

Året rundt – topsæsoner: Efterår, vinter, forår.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun – på blink , kystwoblere og fluer.

Sen forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.


Læs også om en spændende fiskeplads nær denne: Broens Odde…