Skelbro

Skelbro på Bornholm.

Skelbro er en af de mindst benyttede fiskepladser langs sydkysten. Simpelthen fordi, man skal gå et stykke for at komme ned til den. Desuden er den heller ikke nævnt mange steder i lystfisker-regi. Det skal ikke tage noget fra kystpladsen, som er en af de bedste på Bornholm.

Placeret for enden af- og langs med, et gudesmuk kuperet terræn, strækker denne fiskeplads sig imellem Sose Odde, Søndre Fiskeplads og Boderne.

Bundforholdene er mindst lige så varierede og kuperede, som landskabet ovenover vandet, og udgør indbegrebet af en perfekt havørred-bund.

Rev, badekar, tangbælter, tangpletter, stenbund, sandbund, mørk bund, lys bund, store sten, stenrev, render og huller. Pladsen har alt.

Havørrederne er oftest blanke på denne fiskeplads, uanset årstid. Man kan fange et par mørke fisk i perioder, især om efteråret, men der er generelt tale om “de blanke fisks plads”.

Område + parkering ved Skelbro

Denne fiskeplads ligger ca. 4 km. sydøst for Arnager.

Der kan parkeres her: Parkering
Gå ned ad bakken og følg læhegnet til højre i ca. 500 meter. Åben lågen og følg den snørklede sti ned ad bakken til vandet.

Tilgængelighed

Fiskepladsen her tillader flere steder at der fiskes fra land. Men når de 2 store rev skal affiskes til højre og til venstre fra, når man kommer ned til vandet, er det en god ide, at kunne komme lidt ud i vandet. Forbi sten og planter.

Pladsen er nem at komme til, men er ikke synderlig fiskbar i strid modvind. Under de forhold er der både store bølger og en del løse tangdele i vandet.

Fredningsbælter ved Skelbro

Et helårs-fredningsbælte er at finde mod sydøst ved Læså. Mod nordvest er særfredningen ved Lilleå – gældende fra d. 16. september til og med d. 15. januar. For at se og læse mere – skriv Bornholm i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter…

Årstider

Her kan fanges fisk året rundt. Topsæsoner: Efterår, vinter, forår. Om sommeren er morgen og aftenfiskeriet ganske udmærket på pladsen. I perioder i løbet af sommeren med regnbyger og generelt overskyet vejr, kan alle døgnets timer være gode. Fra morgen til aften og alt derimellem.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, brun/hvid, brun/grøn, sort/rød, lyserød/hvid – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.


Bliv klogere på kystfiskeri efter den populære havørred, samt hvilke aspekter af fiskeriet, man kan løbe ind i ude ved vandet. Alt sammen via. denne onlineside: Kystfiskeri i Danmark…