Snogebæk og Salthammer Odde

Kystplads Snogebæk og Salthammer Odde.

Snogebæk er på sin vis en lille fiskeplads på Bornholm til fangst af havørred. Den mest spændende del af fiskepladsen er utvivlsomt Salthammer Odde. D.v.s. specielt det store rev der løber parallelt med Snogebæk Havn, og som går ca. 150 meter ud fra land.

Havørrederne kan ofte fanges langs det, på begge sider af det, men især ude for enden af revet er der ofte fisk. Er der lidt gang i vandet, bølger, er det at foretrække når pladsen skal besøges.

Et mindre rev løber langs det store og imellem de to, en dybere rende. I den kolde tid, står der ofte havørreder deri. Generelt fanges havørrederne i lange kast  ud over dybere vand for enden af hvert rev, som tidligere nævnt, især ude for enden af det største af de to.

Aftenfiskeriet byder på muligheder for givende fluefiskeri, når havørrederne er at finde tættere på land end under dagen.

Jo større agn man bruger her, jo flere støre fisk vil man generelt fange, set over et helt år.

På sydsiden af Snogebæk Havn, er en renere sandbund end på nordsiden. Det med flere render og tangbælter. Her kan også fanges havørreder. Igen oftest i lange kast udad.

Område + parkering ved Snogebæk

Denne fiskeplads er at finde på begge sider af Snogebæk Havn, syd for Nexø og Balka Strand.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Waders er en nødvendighed for at fiske her.

Fredningsbælter ved Snogebæk

Der er ingen fredningsbælter på denne strækning.

Årstider

Her kan fanges havørreder året rundt, men topsæsonerne er efterår, vinter og forår. Sommerfiskeriet fungerer bedst tidlig morgen, sen aften og nat.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, lyserød – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, sølv/sort – på blink , kystwoblere og fluer.


En fiskeplads, som er særdeles givende og som, når Snogebæk fisker godt, også selv gør det, er Broens Odde. Det tager kun 2-3 minutter at køre dertil fra denne fiskeplads. Se den her: Broens Odde…