Bornholmerpilen

Bornholmerpilen er effektivt fiskegrej til kystfiskeri på Bornholm.

Bornholmerpilen – navnet siger alt. Dette blink er virkelig godt til øens mange havørreder.

Blink gør det lidt lettere at fiske i større eller helt store bølger. Med sin kompakte udformning falder blinket nemt igennem vandet og ned under bølgerne. Det er langt oftere tilfældet, at havørrederne rammer krog og blink i det mere rolige vand under bølgerne, end oppe i den urolige og uforudsigelige overflade.

Derudover egner det sig også i særdeleshed til kystfiskeri, når man skal kaste op mod vinden. Vægten, kompaktheden af denne og den smalle flade, går lige igennem selv de kraftigste vindstød, uden at “flyve” i den ene eller anden retning.

Bornholmerpilen i lavt vand

I lavt vand skal dette blink fiskes i et godt tempo. Laver man spinstop er det en fordel at lave dem korte.

Blinket roterer under nogle spinstop, men til tider falder det jævnt med en sagte vrikken fra side til side under andre.

Uanset hvordan Bornholmerpilen falder i vandet, så falder det i et tempo, som ikke gør det muligt at lave lange stop i lavt vand.

Bornholmerpilen i dybt vand

Blinket egner sig måske mest af alt til fiskeri i dybere vand. I det dybe vand kan man lege mere med stop og hastigheder.

Fisker man i sommerhalvåret kan man roligt sætte tempoet lidt op, da mange af de hurtigt-svømmende fiskearter er på havørredens fødeemne-liste. Eksempelvis Tobis, sild og brisling.

Fisken i linket er fanget med en Bornholmerpil: Sinkadusen…

Blinket kan købes her:

Neptun Fiskegrej
Rudsgade 5
4291 Ruds-Vedby
Sjælland.
Bestil evt. online gennem facebook: Neptun…