Levka

Kystplads Levka.

Levka er en særdeles lækker plads til kystfiskeri efter havørred på Bornholm. Stensætninger, store huller, badekar, stenrev, store sten, stenbund, sandbund, tangbælter og pletter, er bare nogle af de bundforhold man møder her. Fiskepladsen byder endda på fiskeri over både lavt vand og dybere vand. Den første del af strækningen, ca. 300 meter mod nord fra fredningsbæltet ved Bagge Å, er klart den bedste og mest givende del.

Havørrederne kan fanges både langt inde og langt ude på pladsen.

Levka egner sig både til fluefiskeri og spinnefiskeri.

Område + parkering ved Levka

Denne fiskeplads ligger ca. 800 meter  km. nordøst for Muleby og ca. 3 km. syd for Hasle.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

For at kunne fiske pladsen godt af, er det en god ide at iføre sig waders. Men fiskepladsen kan også sagtens affiskes fra land. Nogle dage er der en del tang tæt under land, her er tale om løse tangdele. De kan ligge sig i et lag, så tykt og langt ud, at man skal kunne vade ud på den anden side af det, for at kunne fiske. Man skal være opmærksom på, at der er dybe huller tæt under land flere steder, så gå forsigtigt når der vades.

Der er 2 steder hvor store sten danner et rev. Her kan det være givende, at gå ud for enden af hver af dem og fiske derfra. Det kræver også vaders.

Man skal også være opmærksom på bølger, skabt af hurtigfærgen ved denne fiskeplads. Nogle dage er de store.

Fredningsbælter ved Levka

Et helårs-fredningsbælte er at finde på denne fiskeplads ved Bagge Å. For at se og læse mere – skriv Bornholm i søgefeltet i dette link: Fredningsbælter…

Årstider

Her kan fanges fisk året rundt. Topsæsoner: Efterår, vinter, forår. Om sommeren kan aften og nattefiskeriet være eminent her. De tidligere morgentimer, kan også være en god tid på dagen at fiske på.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, brun/hvid, sort/rød, lyserød/hvid, grøn/brun – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.


Levka er en fiskeplads, som også fisker godt i blikstille vand og vejr. Læs mere om kystfiskeri under de forhold her: Blikstille vand…