Snorrebakkesøen

Lystfiskeri efter gedder i Snorrebakkesøen.

Snorrebakkesøen egner sig både til den erfarne lystfisker, men også til familien, som gerne vil fange en skalle, aborre, gedde, ål eller evt. en suder. Der er ikke mange steder man kan fiske fra, men lige ved parkeringspladsen, som kan ses i linket længere nede, er der en badebro hvor det er muligt og nemt at komme til.

Den erfarne fisker kan nogle få steder i søen, bevæge sig ud i vandet med waders, men overgangen fra lav til dyb er markant – det gælder derfor om at være opmærksom hele tiden når der vades.

Fiskearter i Snorrebakkesøen

I Snorrebakkesøen kan der fanges ål, gedde, suder, karpe, aborre og skalle.

Sommeren er klart den bedste tid at besøge søen på, da der er langt mere liv i fiskene end om vinteren.

Fangstmetoder

Gedderne kan fanges med prop og skalle, jerkbait, spinner, swimbait, wobler, blink, shads, jigs etc. De mange og til tider store gedder i Snorrebakkesøen er, ligesom i resten af landet, ikke specielt kræsne. Dog skal der nævnes, at neutrale og naturlige farver som minder om skaller eller aborrer, klart er at foretrække. Hele året rundt.

Skallerne kan fanges med et flåd/prop, en krog og majs, dej, brød eller orm. Også maddiker er givtige.

Suderen er mest aktiv i sommersæsonen. De skal gerne fanges om aftenen og godt ind i aftenskumringen. Majs er agn nummer 1 til denne fisk. Både fordi det er nemt at skaffe majs på dåse, men også fordi suderne er vilde med dem.

Ålene i Snorrebakkesøen fanges om sommeren. En lille skalle eller løje, fisket helt nede ved bunden, enten med et bund-forfang eller en prop – med et godt stykke ned til krogen, er et hit. Den almindelige regnorm slår dog aldrig fejl og er i mange tilfælde at foretrække. Med agn-fisk, fanger man til tider ret store ål, som er for fede til at spise.

Aborren kan fanges med prop og orm, små løjer eller skaller, spinner, wobler, blink, jig og shad m.m. Der er forholdsvis langt imellem de store aborrer og langt de fleste ligger under 500 gram.

At fange karperne i søen kræver tålmodighed. Om sommeren er de mest aktive og fangstmetoderne er ikke anderledes, end dem der bruges alle andre steder i landet. De dage hvor karperne er synlige nær overfladen, kan man fiske med kun en krog og evt. et stykke brød. Man forsøger så, at liste sig ind på dem og kaste brødet ud. Hvis de ikke bliver skræmte af kastet, er det bare at håbe på, at en karpe kommer hen og suger brødet ind i munden. Teknikken er spændende og er meget visuelt fascinerende.

Man kan også bruge et simpelt flåd, et par klemme-lodder og en krog med majs på.

Karpe-rigget, et forfang med et såkaldt hår-rig, kan naturligvis sagtens fiskes med i søen. Nogle få steder er det muligt, at kaste ud hvor der ikke er grøde. Især lavvands-området til venstre for badebroen, inde i hjørnet. Om man skal bruge majs, eller diverse boilies, må man finde ud af på dagen.

Parkering og fiskekort

Her parkeres der – link: Parkering

– Ved parkeringspladsen er der toilet og bord/bænkesæt.

Fiskekort: Statstegnet – læs mere her…

– Statens fisketegn er obligatorisk for alle over 18 og alle på pension.

Rigtig god fisketur til denne dejlig sø på Bornholm.

Jari


Læs også om en anden spændende sø tæt på denne: Kaolinsøen…