Søndre Fiskeplads (Rastepladsen)

Søndre fiskeplads.

Søndre Fiskeplads ligger imellem kystpladserne Sose Odde og Skelbro. Ofte kaster denne kystplads ligeså mange havørreder af sig, som begge sine naboer. Er man i humør til den helt lange gåtur, kan man fiske dem alle 3 igennem i ét træk.

Bundforholdene på denne fiskeplads, er både lækre at se på for kystfiskeren, men er også ideelle for havørreden og dennes fødeemner. Varierende dybder, små og store sten, lys bund, områder med mørk bund, badekar, stenrev og tangbælter, samt tangpletter m.m. – Masser af jagtområder og skjul.

Her er også tale om en af de nemme kystpladser at affiske. Langs det meste af strækningen kan man fiske fra land.

Naturen er lækker og klassisk bornholmsk. Man går med flotte skrænter, bakker og træer i baggrunden, uanset hvor på strækningen man er.

Område + parkering ved Søndre Fiskeplads

Denne fiskeplads ligger ca. 450 meter fra Sose Odde.

Der kan parkeres her: Parkering
Der er plads til mange biler på parkeringspladsen.

Tilgængelighed

Pladsen er let tilgængelig. Man kan både fiske fra land og vadefiske ved Søndre Fiskeplads. Der er en lille sti fra parkeringspladsen og ned til vandet.

Ved flere af de mindre spidser der er langs kystpladsen mod øst, kan det være en fordel, at kunne vade ud forbi de store sten der er og derfra kaste udad og på langs af stenene/revene.

Fredningsbælter ved Søndre Fiskeplads

Man skal være opmærksom på fredningsbæltet ved Lilleå, som gælder fra d. 16 september til den 15 januar. Læs mere om fredningsbælter her: Fiskeristyrelsen…

Årstider

Man kan fiske fra kystpladsen året rundt – fra morgen til aften… Forår, vinter og efterår er at foretrække. Sommeren byder til tider på udmærket fiskeri under solopgang og solnedgang. Kraftig blæst og overskyede dage kombineret, kan også kaste fisk af sig i løbet af dagen i sommersæsonen.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, brun/hvid, brun/grøn, sort/rød, lyserød – på blink, kystwoblere og fluer.

Tidlig forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn, sølv/grøn, sølv/sort – på blink , kystwoblere og fluer.


Læs om fiskepladsen tæt på denne i dette link: Skelbro…