Svaneke og Fyret

En flot hanfisk fra Svaneke og Fyret.

Svaneke – byen, fyret og området omkring, er altid et besøg værd når havørrederne skal fanges. En af de fiskepladser man nemmest kan komme til, er området og klippekysten, som starter fra Svaneke Havn og fortsætter om til Hullehavn

Man kan parkere lige ved vandet og gå ud til klipperne, hvor man kan fiske fra, men man kan også vadefiske flere steder i området. Er man ikke vant til at vadefiske, er det flere steder en god ide, at benytte en vadestav. I stedet for at købe en sådan, så er det langt billigere og i flere tilfælde langt bedre, at bore et hul i enden af et kosteskaft, binde en snor i det og så har man en glimrende, flydende vadestav.

Havørrederne på denne fiskeplads kan findes både lige udenfor havnen, men også i hver en lille bue i klipperne, omkring klippeøerne, samt omkring de store sten og klippe-spidser der flere steder stikker op ad vandet. Det er altid mere givende at fiske hele området igennem end at blive stående ét sted, fordi man måske finder det mere komfortabelt.

Område + parkering ved Svaneke

Denne fiskeplads ligger i Svaneke.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Waders giver adgang til langt mere af fiskepladsen, men det er muligt at komme ud på klipperne flere steder og fiske derfra. Gå med forsigtighed både i vandet og på klipperne – sprækker, glatte områder og sten er med sikkerhed at finde overalt.

Fredningsbælter ved Svaneke

Der er ingen fredninger i Svaneke.

Årstider

Her kan fanges fisk året rundt og selv sommersæsonen byder på glimrende kystfiskeri på denne fiskeplads. Aften og morgen er klart at foretrække om sommeren her.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød – på blink, kystwoblere og fluer. (I længere perioder med minusgrader, kan lyserød være vejen frem.)

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.