Kæmpestranden

Kystplads til lystfiskeri på Bornholm efter havørreder. Fiskevideo fra Kæmpestranden.

Kæmpestranden på Bornholm, er mere kendt for badning end for kystfiskeri efter havørreder. Men man kan alligevel fange kæmpeørreder, som svarer til områdets navn på denne fiskeplads. Kystpladsen er ikke decideret velbesøgt og er da heller ikke placeret i den sædvanlige, vilde bornholmske natur og dog er den alligevel. Forskellen er bare, at byen er rykket ned til vandet her. Men man skal ikke undervurdere stedet af den grund. Havørrederne er der.

Lækre vige, dybt og lavt vand tæt under land, samt klipper og store sten, kendetegner denne fiskeplads.

Få hundrede meter fra denne kystplads, kan man finde flere købmænd, caféer og et af Bornholms bedste røgerier – Allinge Røgeri.

Område + parkering ved Kæmpestranden

Denne fiskeplads ligger i Allinge-Sandvig.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Der kan fiskes fra land ved Kæmpestranden, men med waders kan man komme ud forbi tangplanter og klipper. På den måde får man mere med, og kan fiske i flere vinkler.

Fredningsbælter ved Kæmpestranden

Fredningsbælte ved Kampeløkke Å fra d. 16. september – 15. januar. For at se og læse mere – skriv Bornholm i søgefeltet i dette link: Fredninger Bornholm

Årstider

Her kan fanges havørreder året rundt. Forår og efterår er topsæsonerne. Vinteren har ofte også en del at byde på. Det gælder hele strækningen lige nedenfor Sandkaas Familiecamping og ind til og med Kæmpestranden.

Om sommeren kan man også have held med fiskeriet, men her er kystfiskeriet med mest givende i nattetimerne. Sommetider også aften og tidlig morgen.

Anbefalede agn til denne fiskeplads på Bornholm

Efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød – på blink, kystwoblere og fluer. (I længere perioder med minusgrader, kan lyserød være vejen frem.)

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink , kystwoblere og fluer.


Besøg også andre gode kystpladser til fangst af havørreder nær denne fiskeplads. Herunder Domen og “Sinkadusen”